Què és el ioga terapèutic?

Les classes que ofereixo son de Ioga Terapèutic i la diferència que hi ha amb el Hatha Ioga és bàsicament que en cada sessió tenim un propòsit terapèutic, que comparteixo amb les alumnes. També, que el ioga terapèutic s’adapta a les persones, mitjaçant els diferents recolzaments i adaptacions en cada postura i no al revés, és a dir; no hem d’arribar totes a fer una postura i fer-la perfecte, sinó que a través de l’escolta del propi cos i amb el meu acompanyament busquem l’adaptació més beneficiosa per a cada alumna.

És a dir, és una pràctica adaptada a les necessitats i les condicions físiques de cada alumne, per tant, està recomanada per a totes les edats i graus de flexibilitat.

Què és el Ioga terapèutic i perquè per a dones a partir dels 40 anys…?

Amb el ioga terapèutic treballem tant patologies concretes com la prevenció de les mateixes.
I en aquest cas, i com que jo estic molt enfocada en l’acompanyament femení, la proposta de ioga està especialment pensada per a dones a partir d’aproximadament els 40 anys, que és quan comencem el ball hormonal del climateri, a causa del descens dels estrògens i progesterona que tenim totes les dones, i per tant els propòsits terapèutics de totes les sessions seran preventius en la línia d’evitar símptomes durant la -posterior o l’actual- menopausa.

Ens enfocarem a treballar el sistema osteomuscular, amb exercicis de força per mantenir els ossos sans i les articulacions flexibles, enfortirem i posarem atenció en el sòl pelvià, cuidarem el sistema digestiu, drenarem el sistema circulatori i posarem especial atenció al sistema nerviós, per poder enfocar la ment, fomentar la concentració i la calma, contrarrestant l’estrés sostingut que la majoria de dones vivim en el nostre dia a dia, i afavorirem alhora el descans merescut i necessari.

Durant les sessions de ioga terapèutic treballem a nivell holistic amb pranayames -respiració conscient-, asanes actives i restauratives -postures- i relaxació, i estan orientades a persones que senten una determinació en desenvolupar una consciència del seu cos, ment i esperit, així com ganes de fer-se càrrec de la seva salut.

Els beneficis del ioga terapèutic són molt poderosos, malgrat aquesta disciplina se la coneix per tractar malalties lleus, és un suport molt interessant per alleugerir efectes secundaris, dolors i molèsties derivades de patologies, o efectes secundaris de tractaments.

I és per aquest motiu que els grups que ofereixo son molt reduïts i abans de començar la pràctica demano que empleneu un qüestionari de salut als participants per poder adaptar i acompanyar amb la màxima consciència i responsabilitat la singularitat de cada persona.

Actualment ofereixo tres grups de ioga terapèutic preventiu per a dones a partir dels quaranta anys, tot i ser una proposta beneficiosa per a qualsevol edat i gènere!

També ofereixo sessions individuals on ajudo a resoldre el problema, lesió o patologia de la persona, sempre seguint el seu ritme i les seves característiques. 

Amb aquesta pràctica personalitzada, podem introduir canvis i hàbits realment significatius en la vida quotidiana que ajuden a millorar el patiment o malestar i a trobar l’equilibri perdut.